Un tânăr din Rezina a încercat să mituiască un polițist ca să scape de amendă pentru conducerea automobilului fără acte3Foto© publika.md

Un tânăr din Rezina a încercat să mituiască un polițist ca să scape de amendă pentru conducerea automobilului fără acte

, 6 știri, 15 vizualizări

Un tânăr din Rezina a fost denunțat la Direcția generală teritorială Sud a CNA de un angajat al poliției, care a comunicat despre tentativa acestuia de a-l mitui cu 1 000 de lei. Banii i-ar fi fost propuși omului legii pentru a-l determina să renunțe la aplicarea amenzii pentru conducerea automobilului fără acte, transmite CURENTUL.

Potrivit denunțătorului, tânărul din Rezina ar fi fost stopat anterior de poliția din Cahul în timp ce se afla la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare din regiunea transnistreană. Pentru că a fost constatată lipsa actelor permisive pentru deplasare, agenții de circulație au întocmit un proces-verbal și au reținut unitatea de transport. La data de 12 februarie, șoferul a încercat să soluționeze problema chiar în biroul comandantului plutonului Cahul, Taraclia, Vulcănești, propunându-i 1000 de lei, dar a fost denunțat la CNA.

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 325 cod penal – corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă închisoare până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale. Bănuitul și-a recunoscut vina și este cercetat în stare de libertate.