Uniunea Avocaților despre situația de la Curtea Constituțională: Un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea3Foto© deschide.md

Uniunea Avocaților despre situația de la Curtea Constituțională: Un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea

, 5 știri, 8 vizualizări

Situația de la Curtea Constituțională reprezintă, în opinia Uniunii Avocaților, „un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea, va spori nesiguranța și va știrbi total încrederea în sistemul de drept din Republica Moldova”. O opinie în acest sens a fost exprimată de avocați într-un comunicat de presă citat de IPN.

Uniunea Avocaților solicită în mod public „reorganizarea priorităților forței politice actuale și păstrarea cu demnitate a importanței unui stat de drept echidistant, obiectiv și corect”.

Potrivit avocaților, jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, aduc cu sine nenumărate semne de întrebare. „Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forța politică actuală a trezit discuții și scenarii în rândul oamenilor și a persoanelor care nemijlocit fac parte din sistem sau sunt factori de înfăptuire a justiției”, se mai arată în document.