Uniunea Europeană vrea să cheltuiască 100 de milioane de euro pe teste rapide anti-Covid. În cât timp dau rezultatele© deschide.md

Uniunea Europeană vrea să cheltuiască 100 de milioane de euro pe teste rapide anti-Covid. În cât timp dau rezultatele

, 6 știri, 6 vizualizări

Uniunea Europeană va cheltui 100 de milioane de euro pentru achiziționarea și distribuirea de teste rapide (antigenice) pentru a încerca să oprească valul doi al pandemiei Covid-19, a anunțat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Le Figaro, potrivit Mediafax.

„Acum investim 100 de milioane de euro (...) pentru a achiziționa teste rapide pe care le vom distribui statelor membre. Și lansăm o procedură comună de achiziții publice pentru a obține mai multe”, a declarat miercuri șeful executivului european, care a cerut măsuri îndrăznețe pentru combaterea pandemiei.

Testele antigenice nu necesită analize de laborator, iar rezultatul poate fi cunoscut în 10-30 de minute. Aceste teste rapide „pot juca un rol important, dar vom propune o abordare la nivel european a aprobării și utilizării. Abia atunci va exista recunoașterea reciprocă a testelor și a rezultatelor testelor”, a insistat Ursula von der Leyen.