Uniunea Scriitorilor din Moldova aderă la Declarațiile de Reunire cu România
Foto: www.europalibera.org

Uniunea Scriitorilor din Moldova aderă la Declarațiile de Reunire cu România

5 știri, 16

„Uniunea Scriitorilor din Moldova (USM), care a inițiat Mișcarea de Eliberare Națională în anii ՚80 ai secolului trecut, salută și aderă la declarațiile de reunire semnate de consiliile locale, orășenești și raionale din mai multe localități, care sunt în consens cu Declarația de Reunificare a R. Moldova cu România din data de 28 octombrie 2015 a Uniunii Scriitorilor”, se arată într-o declarație făcută publică de USM.

Potrivit sursei citate, în declarația din 2015 se sublinia că „acest act de justiție istorică ar constitui unica modalitate de a evita un colaps economic și social și singura soluție salvatoare pentru noi în condițiile geopolitice de azi și având la bază valorile identității naționale românești, unitatea de limbă, istorie și cultură”.

Uniunea Scriitorilor consideră că următorul pas care se impune în contextul actual ar fi constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai guvernelor și parlamentelor R. Moldova și ale României care ar elabora o foaie de parcurs a procesului de re-apropiere multilaterală a celor două state românești.

Urmărind obiectivul UNIFICĂRII, acest grup de lucru s-ar concentra pe următoarele direcții:

„Facem apel către întreaga societate, uniunile de creație, instituțiile de învățământ, savanții, pedagogii și oamenii de afaceri, ONG-uri, persoanele de bună-credință să se implice și să sprijine acest obiectiv.

În situația în care tr...

    Citește pe ziarulnational.md    Tendințe