Usatîi insistă ca Maia Sandu să desemneze un candidat la funcția de premier pe care nu-l va vota niciun deputat3Foto© deschide.md

Usatîi insistă ca Maia Sandu să desemneze un candidat la funcția de premier pe care nu-l va vota niciun deputat

, 7 știri, 14 vizualizări

Liderul „Partidului Nostru” și primarul de Bălți, Renato Usatîi, îi propune, din nou, Maiei Sandu să examineze posibilitatea de a-l desemna candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit politicianului, candidatura sa nu va fi susținută de majoritatea PSRM – „Pentru Moldova”, ceea ce reprezintă cea mai scurtă cale spre dizolvarea Parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate.

Comentând decizia Curții Constituționale prin care s-a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PAS cu privire la o posibilă autodizolvare a Parlamentului, Usatîi a spus că, în aceste circumstanțe, cea mai scurtă cale spre anticipate este înaintarea unui candidat la funcția de premier pentru care deputații socialiști și cei din partea lui Șor s-ar teme să voteze.

El a reamintit că a propus anterior șefului statului candidatura sa, însă, spune Usatîi, el nu va insista pe acest lucru și dacă Maia Sandu are o altă persoană pentru care PSRM și PȘ nu vor vota, atunci nu are decât să o înainteze.