Usatîi solicită Parlamentului să urgenteze adoptarea Proiectului de lege privind statutul municipiului Bălți2Foto© deschide.md

Usatîi solicită Parlamentului să urgenteze adoptarea Proiectului de lege privind statutul municipiului Bălți

, 4 știri, 13 vizualizări

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi a îndemnat Parlamentul să accelereze definitivarea și adoptarea Proiectului de lege privind statutul municipiului Bălți. Solicitarea a fost făcută de acesta la ședința de joi, 14 noiembrie, a Consiliului municipal.

Edilul le-a cerut autorităților centrale să includă în grupul de lucru pentru finalizarea proiectului și reprezentanți ai comunității locale, dar și foști, și actuali consilieri municipali, precum și conducerea orașului, indiferent de culoarea politică.

Pentru prima dată, problema statutului municipiului Bălți a fost abordată în 2012 și tot de atunci se elaborează Proiectul de lege. Centrul urban, al doilea cel mai mare din țară, după numărul de oameni, are nevoie de o distribuire echitabilă a banilor din bugetul de stat, iar autoritățile locale – de împuterniciri suplimentare. Asta mai ales că municipiul Bălți este unul dintre puținele care contribuie serios la economia țării. Cu toate acestea, comunitatea locală niciodată nu a înaintat prea mult în solicitările sale către autoritățile republicane.