Usatîi spune că pe lângă Plahotniuc, și Gherman Gorbunțov, supranumit bancherul negru, deține în Moldova o a doua identitate5Foto© independent.md

Usatîi spune că pe lângă Plahotniuc, și Gherman Gorbunțov, supranumit bancherul negru, deține în Moldova o a doua identitate

, 7 știri, 14 vizualizări

Omul de afaceri rus Gherman Ghorbunțov, supranumit și bancherul negru, deține dubla identitate a Republicii Moldova sub numele Peotor Chirov. Despre aceasta a anunțat liderul PN, Renato Usatîi a anunțat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În martie 2012, omul de afaceri rus Gherman Gorbunțov a fost împușcat în unul din centrele financiare din Londra. Victima a scăpat cu viață. De comiterea tentativei de asasinat este bănuit Vitalie Proca. Acesta a fost condamnat definitiv în România, într-un alt dosar, la 21 de ani și 8 luni de detenție pentru că ar fi încercat să asasineze un bucureștean, pe care l-a confundat cu un interlop.

De precizat că săptămâna trecută Igor Dodon a confirmat eliberarea actelor de identitate dublă pe numele lui Vlad Plahotniuc. Potrivit șefului statului, această operațiune a avut loc la solicitarea fostului director SIS, Vasile Botnari.