Uzina Metalurgică de la Rîbnița a obținut autorizații de mediu până la 31 decembrie8Foto© publika.md

Uzina Metalurgică de la Rîbnița a obținut autorizații de mediu până la 31 decembrie

, 9 știri, 4 vizualizări

Uzina Metalurgică de la Rîbnița a obținut noi autorizații de mediu pentru activitate până la 31 decembrie. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Comisiei Situații Excepționale în Hotărârea din 5 decembrie, scrie Agora.

„A fost prelungit, până la 31 decembrie 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deșeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, se menționează în hotărârea CSE.

Vă amintim că la începutul lunii noiembrie, în contextul crizei energetice, autoritățile de la Chișinău au lansat îndemn de economisire a resurselor energetice. La scurt timp, așa numitele autorități separatiste au comunicat despre un set de măsuri aplicate. Și anume că  au redus semnificativ consumul de gaze naturale ncât se încadrează în limitele stabilite de Moldovagaz. Mai exact, ar fi fost întreruptă activitatea Uzinei Metalurgice, Uzina de Ciment de la Rîbnița, activitatea Tirolex și a făbricii de cărămidă din regiunea transnistreană.