Valeriu Munteanu cere ANULAREA hotărârii prin care Silvia Radu a fost înscrisă în cursa electorală pentru Primăria Chișinău

Valeriu Munteanu cere ANULAREA hotărârii prin care Silvia Radu a fost înscrisă în cursa electorală pentru Primăria Chișinău

6 știri, 12

Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de primar al capitalei, Valeriu Munteanu, solicită în instanța de judecată anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care candidatul independent Silvia Radu a fost înscrisă în cursa electorală.

Potrivit lui Munteanu, reprezentanții CEC ar trebui să reverifice listele de subscripție prezentate de Silvia Radu, deoarece ar exista încălcări.

„Unul din membrii CEC a verificat selectiv listele de subscripție a Silviei Radu și a constatat completarea manuală și în mod evident de către o singură persoană a listelor în număr de 59 exemplare. În cazul în care erau declarate în modul stabilit de legislație ca fiind nule și neavenite listele de subscripție ce nu corespund prevederilor legale enunțate, Silvia Radu nu putea fi înregistrată oficial”, a menționat Valeriu Munteanu într-o postare pe Facebook.

Amintim că Silvia Radu a prezentat 11 116 semnături din 10 mii necesare pentru admiterea unui candidat independent în cursa electorală. Anterior, Radu a declarat că acest acuzații la adresa sa ar fi „falsuri”.

    Citește pe ziarulnational.md