Vasile Botnari revine în arest, în Penitenciarul 138Foto© timpul.md

Vasile Botnari revine în arest, în Penitenciarul 13

, 18 știri, 4 vizualizări

„Astăzi 28 aprilie 2022, magistrații Curții de Apel Chișinău, în rezultatul examinării recursului înaintat de către procurorii Anticorupție asupra deciziei primei instanțe de plasare în arest la domiciliu a ex-directorului SIS, au dispus admiterea integrală a recursului procurorilor, urmată de plasarea acestuia în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13”, a declarat pentru Replica Media procurora Mariana Cherpec, responsabilă de relațiile cu presa din cadrul Procuraturii Generale (PG).

Fostul șef al SIS a reușit să petreacă în arest la domiciliu o săptămînă, după ce Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis la 20 aprilie, o hotărîre prin care acesta să fie transferat în arest la domiciliu, după cîteva săptămîni petrecute în izolatorul CNA. Procurorii Anticorupție au contestat cu un recurs la Curtea de Apel încheierea judecătorului de instrucție chiar a doua zi.

Amintim că la 29 martie anul curent Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la domiciliul lui Vasile Botnari, după care l-au reținut pentru 72 de ore. Ulterior, procurorii Anticorupție au solicitat mandat de arest pentru 30 de zile, iar pe 1 aprilie acesta a fost plasat în arest preventiv în izolatorul CNA pentru 25 zile.