Verdictul primit de șoferul automobilului Audi, care a provocat un groaznic accident in centrul Capitalei9Foto© zdg.md

Verdictul primit de șoferul automobilului Audi, care a provocat un groaznic accident in centrul Capitalei

, 22 știri, 4 vizualizări

Șoferul automobilului Audi, care a provocat un groaznic accident în centrul Capitalei, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor trei persoane, a fost condamnat azi la șase ani și opt luni de închisoare. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura municipiului Chișinău i-a demonstrat vinovăția pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

De asemenea, șoferului i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. În plus, instanța l-a obligat să achite în contul părților vătămate un prejudiciu moral și material în sumă totală de 775 mii lei, iar încă 18 mii de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli judiciare.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020 când inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.