Verificări la Gara Auto de Nord din Capitală

Verificări la Gara Auto de Nord din Capitală

7 știri, 9

http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2018/10/video-verificari.mp4

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au efectuat verificări la gara auto de nord în vederea evaluării stării tehnice a 30 de unități de transport de rută . Scopul acțiunilor întreprinse de către polițiști este de a responsabiliza șoferii și administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităților de transport.

În urma verificărilor microbuzelor polițiștii au depistat încălcări a legislației admise de către șoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport, astfel fiind întocmite 11 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare, iar 3 unitați de transport au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și neadmiterea la rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate de polițiști, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Poliția Capitalei continuă activitățile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului r...

Citește pe politiacapitalei.md