Vicedirectorul ANSA, reținut. Profitând de funcția sa a cerut bunuri de la mai mulți agenți economici

Vicedirectorul ANSA, reținut. Profitând de funcția sa a cerut bunuri de la mai mulți agenți economici

24 știri, 16

„Acesta este bănuit de procurori că, pe parcursul lunii septembrie 2016, folosind situația de serviciu în interes material, a solicitat, cu titlu gratuit, de la mai mulți agenți economici bunuri ce nu i se cuvin, inclusiv: vin, carne, mezeluri și salamuri pentru a nu le crea împiedimente în activitatea economică. În caz contrar, acesta amenința că le va crea împedimente la importul produselor și la eliberarea certificatelor fitosanitare de import”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Procurorii au documentat primirea de către Vicedirectorul ANSA a bunurilor solicitate, care erau încărcate în automobilul acestuia de serviciu, chiar la sediul Agenției.

De asemenea, potrivit probelor, pe 20 septembrie 2016 întru a primi avantaje în domeniul sanitar veterinar în raionul Edineț, bănuitul a încercat să determine plecarea din funcție a șefului adjunct al Direcției raionale Edineț din cadrul ANSA prin numirea în această postură a unei persoane afiliate lui. Mai mult decît atît, în caz de refuz de a îndeplini solicitarea acestuia, vicedirectorul a amenințat persoana incomodă cu pornirea unor cauze penale pe faptul comercializării certificatelor fitosanitare.

Vicedirectorul ANSA a fost reținut preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă de la 7 la 15 ani închisoare cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unități convenționale și cu privarea de drept...

    Citește pe tv8.md