Vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, a fost reținută în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupție20Foto© tv8.md

Vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, a fost reținută în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupție

, 28 știri, 16 vizualizări

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, a fost arestată vineri seara la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupție în care este implicat Qatar-ul, a spus o sursă apropiată dosarului, relatează digi24.ro citată AFP.

Eva Kaili a fost „arestată pentru a fi audiată” de poliție, relatează Agerpres. La Atena, partidul din care face parte Kalili, PASOK, a anunțat că a exclus-o din formațiunea politică pe eurodeputată, potrivit publicației Ekathimerini. Alte patru persoane, printre care un fost eurodeputat, au fost arestate în cursul zilei în Belgia, în cadrul unei anchete privind fapte de corupție în Parlamentul European, a anunțat Parchetul belgian, precizând că în dosar este implicată „o țară din Golf”.

La perchezițiile făcute acasă la fostul europarlamentar, anchetatorii au găsit peste o jumătate de milion de euro bani cash. Parchetul nu a precizat care este respectiva țară, dar, potrivit publicațiilor belgiene Le Soir și Knack, este vorba despre Qatar.