Victimele Holocaustului, comemorate la Chișinău: „Mulți credeau că umanitatea și-a învățat lecția, dar se pare că nu”7Foto© deschide.md

Victimele Holocaustului, comemorate la Chișinău: „Mulți credeau că umanitatea și-a învățat lecția, dar se pare că nu”

, 9 știri, 4 vizualizări

27 ianuarie – ziua de comemorare a celor 6 milioane de victime ale Holocaustului capătă astăzi nuanțe și mai tragice, și mai întunecate, și mai îngrijorătoare. Holocaustul este drama nu a unei națiuni aparte, ci este tragedia întregii umanități. Mulți credeau că umanitatea și-a învățat lecția, lecția Holocaustului. Din păcate, se pare că lecția nu a fost învățată, iar astăzi mai mult ca oricând este nevoie de un vot comun împotriva răului, a declarat președinta Maia Sandu a ceremonia de comemorare desfășurată la Chișinău, transmite IPN.

Premierul Natalia Gavrilița a menționat că ziua de astăzi este una tristă în toată lumea, o zi de doliu care vine să aducă aminte de o pagină neagră din istoria omenirii.

Președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova, Alexandr Bilinkis, a declarat că jumătate din victimele Holocaustului au fost femei. De asemenea, victime au fost și copii. Copiii și femeile nu erau în stare să facă munci grele. Asupra femeilor s-au făcut experiențe medicinale, iar cuvinte pentru a descrie aceste acțiuni inumane nu există.

Este tragedia întregii umanități
Maia Sandu,
Victimele Holocaustului, comemorate la Chișinău: Maia Sandu: „Este…