Victor Osipov neagă că ar fi implicat în contrabanda cu țigări în regiunea transnistreană4Foto© tv8.md

Victor Osipov neagă că ar fi implicat în contrabanda cu țigări în regiunea transnistreană

, 7 știri, 4 vizualizări

După ce astăzi consilierul prim-ministrei pe politică externă ,Vladislav Kulminski, a spus că ambasadorul Republicii Moldova în Austria și OSCE, Victor Osipov, trebuie rechemat din funcție pe motiv că ar fi jucat un rol important în favorizarea contrabandei cu țigări prin regiunea transnistreană, cel din urmă a venit cu o reacție pe rețelele de socializare în care a respins acuzațiile aduse la adresa sa. Victor Osipov a mai scris că situația în cauză reprezintă: „jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanță”.

„Las fără mare atenție atacul și pe executorul lui pe rețelele de socializare. Mai puțin contează sculele și metodele lor, sunt lipsite de consistență și importanță. Voi avea timp să mă ocup de apărarea imaginii, bunului nume, etc. Acum, însă, am să mă refer la fenomenul în sine și la lucrurile, ce contează cu adevărat.

Consider explicabilă dorința noii conduceri politice de la Chișinău de a promova oamenii săi în diverse funcții, inclusiv în sistemul diplomatic, în Ambasadele Republicii Moldova peste hotare. Am primit astăzi în acest sens un mesaj cvasi-oficial vizând Ambasada din Austria, acreditată și în Slovacia, pe lângă OSCE, Oficiul ONU și Organizațiile Internaționale de la Viena. Am luat act de el, după cum e și normal. În continuare, tine de decidenți să aplice procedurile de rechemare corespunzătoare.