Simona Halep, învinsă clar de Elina Svitolina, în finala turneului de la Roma (WTA)
Foto: radiochisinau.md

Simona Halep, învinsă clar de Elina Svitolina, în finala turneului de la Roma (WTA)

6 știri, 4

Halep este în finala turneului de la Roma, după ce a învins-o pe Maria Șarapova, după o luptă de două ore și 26 de minute. Simona Halep (1 WTA) - Maria Șarapova (40 WTA) 4-6, 6-1, 6-4 a fost semifinala de cinci stele a turneului Premier 5 de la Roma.

Simona s-a certat cu arbitra de scaun, după ce aceasta a obligat-o să repete serviciul. Asta din cauză că Maria avea mâna ridicată, solicitând câteva secunde de pauză. Bineînțeles că Halep nu a fost de acord cu decizia care a afectat-o: și-a pierdut serviciul pentru a 4-a oară.

Elina Svitolina (4 WTA) este prima finalistă de la Foro Italico, ucraineanca trecând lejer de Anett Kontaveit (Estonia, 26 WTA), scor 6-4 6-3.

Halep, favorita principală a turneului de la Roma, a înfruntat-o pe Șarapova pentru a 8-a oară în carieră!

Simona abordează partida cu multă relaxare, după ce și-a asigurat rămânerea pe locul 1 mondial, în timp ce Maria se află într-o evidentă revenire de formă. Constănțeanca are însă avantajul de a nu fi pierdut niciun set în această săptămână, spre deosebire de rivala sa care a fost nevoită să joace set decisiv în trei dintre cele patru partide disputate la Foro Italico.

Șarapova conduce detașat în meciurile directe, scor 7-1, dar Halep și-a adjudecat ultima confruntare, la Beijing 2017 (hard), cu scorul de 6-2, 6-2. Astfel, Simona are ocazia să o învingă în premieră pe zgură pe Maria, după ce a pierdut la limită...

    Citește pe realitatea.md