Mezeluri alterate și carne fără acte de proviniență. Produsele erau distribuite în toată țara

Mezeluri alterate și carne fără acte de proviniență. Produsele erau distribuite în toată țara

7 știri, 9

Două întreprinderi de cărnuri și mezeluri din Capitală urmează să fie trase la răspundere pentru evaziune fiscală și folosirea materiei prime alterate. În cadrul unei investigații, care a început în mai 2017, au fost depistate mezeluri stricate și mii de kilograme de carne fără acte de proviniență. Produsele erau distribuite în raza municipiului Chișinău și în mai multe zone rurale.

Oamenii legii spun că o parte din carnea comercializată era adusă în țară ilegal. Ulterior, aceasta era legalizată prin intermediul unor companii care nu-și onorau obligațiunile față de bugetul de stat, aducând prejudicii în proporții deosebit de mari. Investigația a scos la iveală că peste 7.180.000 de lei nu au fost contabilizați.

„Companiile vizate gestionează o schemă frauduloasă manifestată prin producerea materiei prime contra bani în numerar, în lipsa actelor de proveniență, fără contabilizarea operațiunilor economice, bonurilor de plată, și respectiv utilizarea acestora în procesul fabricării produsului final cu scopul de a diminua impozitele și taxele la bugetul de stat”, a declarat șeful Secției urmărire penală INI, Veaceaslav Manole, în cadrul unei conferințe de presă.

Investigatorii au mai menționat că acest grup folosea carnea unor animale care era alterată, sau a unor animale care erau în urma decesului. Stocurile de mărfuri a acestor interprinderi este de peste 5.000 de kg necontab...

    Citește pe stirilocale.md