Un mort și zece răniți după ce un vehicul a lovit pietoni în nord-estul Londrei

Un mort și zece răniți după ce un vehicul a lovit pietoni în nord-estul Londrei

22 știri, 6

Un mort și mai multe persoane au fost rănite după ce o autoutilitară a ieșit de pe carosabil și a lovit un grup de pietoni, în apropierea unei moschei din nordul Londrei, afirmă surse citate de presa britanică.

Potrivit acestora, trei persoane sunt în stare critică în urma incidentului rutier. Agenții de poliție au fost solicitați la ora 00.20 (02.20, ora Moldovei) și au securizat perimetrul, potrivit BBC.

AFP notează că incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni.

Ancheta este efectuată de Comandamentul de Combatere a Terorismului, a spus Poliția Metropolitană. Un purtător de cuvânt a adăugat: „Șoferul camionului – un bărbat în vârstă de 48 de ani – a fost reținut de cei prezenți la incident și apoi arestat de poliție în legătură cu atacul”.

Premierul britanic Theresa May a declarat că incidentul soldat cu un mort și zece răniți, după ce o camionetă a intrat într-o mulțime de pietoni lângă o moschee din nord-estul Londrei, este tratat de poliție ca un potențial atac terorist, relatează Reuters.

    Citește pe stirilocale.md