VIDEO) Pe traseele ce duc spre punctele de trecere Briceni și Larga au fost instalate indicatoare noi

VIDEO) Pe traseele ce duc spre punctele de trecere Briceni și Larga au fost instalate indicatoare noi

13 știri, 6

11 indicatoare rutiere de orientare și informare a călătorilor despre căile de acces spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî au fost instalate pe drumurile publice din nordul țării, transmite CURENTUL.

Necesitatea instalării acestora a parvenit în rezultatul analizei situației din PTF „Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv, deși în apropiere sunt PTF „Larga-Kelmențî” și PTF „Briceni-Rossoșani”, care nu semnalează un flux majorat. Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, dar și mulți din călători nu cunosc căile de acces spre aceste două puncte de trecere.

Astfel, urmare a indicațiilor prim-ministrului R. Moldova, Pavel Filip, privind identificarea soluțiilor în degajarea circulației prin PTF „Criva-Mamaliga”, Poliția de Frontieră a venit cu propunerea către Ministerul Economiei și Infrastructurii, de a elabora și instala mai multe indicatoare rutiere care vor facilita deplasarea călătorilor spre PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani.

Noile Indicatoare sunt instalate pe următoarele drumuri publice ale R. Moldova:

– M5, frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol- frontiera cu Ucraina – cinci indicatoare;

– R11, frontiera cu Ucraina-Briceni-Ocnița-Otaci-R8 – un indicator;

– G1, R11-Briceni-Cotiujeni-Larga-frontiera cu Ucraina – trei indicatoare;

– G2, M5-H...

    Citește pe curentul.md