VIDEO. Record pe piața imobiliară în 2017: Cel mai mare număr de apartamente date în exploatare

VIDEO. Record pe piața imobiliară în 2017: Cel mai mare număr de apartamente date în exploatare

4 știri, 4

În anul 2017 asistăm la o recuperare a industriei construcțiilor după criza din anul precedent. În primele două trimestre se observă o înviorare fără precedent a dării în exploatare a apartamentelor și cel mai probabil în acest an putem ajunge la cifra de 8000 de apartamente – cel mai mare nivel de la independența Republicii Moldova. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic” de către economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

Datele Biroului Național de Statistică arată că în prima jumătate de an avem o creștere fără precedent de 34% de dare în exploatare a locuințelor, la 4100 de locuințe. Dacă ne uităm la apartamente creșterea este și mai mare de 64% de 3654 de apartamente în jumătate de an. ”Această creștere a trezit mai multe întrebări vizavi de direcția în care se îndreaptă industria construcțiilor. Într-adevăr acesta își revine ținând cont de vulnerabilitatea ei.

Mai mult de 30% din credite nu pot fi întoarse, ceea ce înseamnă că industria construcțiilor trece printr-o criză profundă și multe companii sunt în prag de faliment și nu-și pot onora obligațiile financiare”, a precizat Ioniță.

    Citește pe stirilocale.md