/VIDEO/ Slusari, la protestul din fața Curții Constituționale: „Tot acest circ care s-a întâmplat în Parlament va fi anulat”© tv8.md

/VIDEO/ Slusari, la protestul din fața Curții Constituționale: „Tot acest circ care s-a întâmplat în Parlament va fi anulat”

, 4 știri, 28 vizualizări

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandru Slusari, a anunțat că proiectele votate de deputații PSRM-ȘOR în cadrul ședinței de vineri a Legislativului vor fi anulate. Deputatul a declarat pentru ZdG că sâmbătă, 24 aprilie, Plaftorma DA se va adresa la Curtea Constituțională (CC) în legătură cu anularea documentelor aprobate în Legislativ.

Mai mulți oameni s-au adunat vineri, 23 aprilie, în fața Curții Constituționale (CC) pentru a protesta pașnic. Măsura vine după ce deputații PSRM – ȘOR, cu 53 de voturi, au aprobat o hotărâre cu privire la anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al CC.

Fostul șef de secție din cadrul Procuraturii Generale (PG), Boris Lupașcu, a fost numit de deputații PSRM – ȘOR judecător la Curtea Constituțională (CC). Împreună cu socialiștii și cei din Partidul ȘOR, au votat și deputații grupului parlamentar PRO Moldova, condus de Andrian Candu.