Vinurile moldovenești au primit 15 medalii de aur și argint la concursul TerraVino din Israel6Foto© realitatea.md

Vinurile moldovenești au primit 15 medalii de aur și argint la concursul TerraVino din Israel

, 8 știri, 11 vizualizări

Pentru prima dată în istoria relațiilor bilaterale moldo-israeliene, care în acest an marchează 30 de ani, vinurile moldovenești au primit 15 medalii de aur și argint la unicul concurs internațional de vinuri din Israel - TerraVino, transmite Ambasada Republicii Moldova în Israel.

În perioada 12-15 decembrie 2022, în Israel s-a desfășurat un concurs internațional de vinuri TerraVino. Republica Moldova a participat cu peste 30 de vinuri și a obținut diverse medalii de aur și argint.

În cadrul ceremoniei de decernare a medaliilor, ambasadorul RM în Israel, Alexandr Roitman a subliniat: „Aceste medalii reprezintă o onoare, dar totodată și o mare responsabilitate pentru Republica Moldova. Vreau să vă asigur că vinurile moldovenești sunt foarte bune și calitative și vă mai promit că vom crește performanțele vinului nostru. Atât Israelul, cât și Republica Moldova sunt producători de vin, industriile noastre vinicole se completează reciproc, sunt vinuri care deja se regăsesc pe piața israeliană, ne dorim creșterea acestui număr”.