Violeta Ivanov: Moldova riscă să rămână fără apă. Soluția putea fi găsită la Kiev, însă Maia Sandu a abordat superficial subiectul2Foto© deschide.md

Violeta Ivanov: Moldova riscă să rămână fără apă. Soluția putea fi găsită la Kiev, însă Maia Sandu a abordat superficial subiectul

, 8 știri, 21 vizualizări

Situația dezastruoasă în care a ajuns în prezent râul Nistru și riscul ca 70% din populația Republici Moldova să rămână fără apă, inclusiv locuitorii Chișinăului, a fost cauzată de guvernările iresponsabile și rău-intenționate din care a făcut parte inclusiv actualul șef al statului. Declarația aparține vicepreședintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, Violeta Ivanov, fost ministru al Mediului, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă al formațiunii.

Ea a remarcat în cadrul unui briefing că vizita la Kiev a președintelui Maia Sandu nu a contribuit cu nimic la soluționarea problemei. Mai mult, ea practic a recunoscut actualul status-quo. Violeta Ivanov a propus soluții concrete și profesioniste pentru problema provocată de guvernările din care a făcut parte și Maia Sandu, care nu au fost în stare să apere interesele Moldovei pe acest subiect.

Fostul ministru, care a prezentat riscurile enorme care le comportă pentru cetățenii țării degradarea râului Nistru, a menționat că problemele s-au agravat începând cu anul 2010, pe timpul guvernului Filat, din care a făcut parte și Maia Sandu, și care a comis „un act de trădare națională”.