Viorel Morari explică de ce nu a fost deschis mai devreme dosar pe numele lui Plahotniuc?3Foto© zdg.md

Viorel Morari explică de ce nu a fost deschis mai devreme dosar pe numele lui Plahotniuc?

, 6 știri, 26 vizualizări

„Dacă n-am pornit, înseamnă că n-am avut suficient curaj”, a răspuns Viorel Morari, solicitat la subiect în cadrul Clubului jurnaliștilor de investigație „Procuratura Anticorupție și presa: Cum îmbunătățim comunicarea cu jurnaliștii și accesul la informație”.

Întrebat de ce un dosar pe numele lui Vladimir Plahotniuc a fost pornit abia acum, după plecarea de la guvernare a partidului pe care acesta l-a condus, Viorel Morari a explicat prin faptul că abia în vara anului curent au devenit cunoscute anumite circumstanțe, după ce Procuratura Generală a recepționat o cerere rogatorie de la autoritățile din Elveția.

„Ulterior, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor a făcut o analiză. Analiza respectivă a fost contrapusă cu informația parvenită de la autoritățile elvețiene și a fost posibilă constatarea bănuielii rezonabile, de aceea a fost pornit dosarul penal”, a declarat șeful PA, care a precizat că în prezent există două cauze în care este acuzat Vladimir Plahotniuc, iar acestea au fost comasate într-o singură procedură, mai , scrie Ziarul de Gardă.