Vitezomani, păzea! INP a fost dotat cu șapte radare moderne cu laser
Foto: www.prime.md

Vitezomani, păzea! INP a fost dotat cu șapte radare moderne cu laser

5 știri, 2

Vitezomani, păzea! În curând, radarele cu laser vor fi cu "ochii" pe voi. Inspectoratul Național de Patrulare a fost dotat cu șapte dispozitive performante de măsurare a vitezei. Acestea pot fi folosite în condiții meteo dificile: ca precipitații sau ceață.

"După ce l-am fixat urmează să stabilim ținta. Poftim autovehiculul, care a trecut se deplasează cu 38 de km la oră", a spus Pavel Apostol, purtător de cuvânt al INP.

Radarul cu laser indică în doar câteva secunde viteza de deplasare a mașinilor fixate de polițiști.

"După ce a fost fixată, constatată viteza neregulamentară, persoana poate fi stopată, fiindcă distanță de la care poate fi fixată unitatea de transport ajunge până la 1200 de metri. Respectiv, agentul de patrulare are posibilitatea să stopeze autovehiculul să prezinte fotografia cu viteza de deplasare și pe loc să întocmească procesul verbal", a spus Pavel Apostol, purtător de cuvânt al INP.

Dispozitivul poate fi folosit în orice condiții. Mai mult, aparatul are o bază de date și arată dacă au fost sau nu șterse fotografiile stocate.

"Are foarte multe funcții speciale și într-adevăr o să avem posibilitatea să prezentăm în instanța de judecată, probele, calitative precum că persoana a încălcat limita vitezei de deplasare", a spus Pavel Apostol, purtător de cuvânt al INP.

Mulți dintre șoferi cred că noile radare îi vor responsabiliza în trafic.

"Așa mai încălcăm...

    Citește pe publika.md