Plahotniuc anunță un proiect de modificare a Constituției

Plahotniuc anunță un proiect de modificare a Constituției

36 știri, 10

Sintagma ”integrare europeană” ar putea fi introdusă în Constituție. Despre inițiativa unui proiect de lege de modificare a Constituției a anunțat astăzi președintele democraților, Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului de presă a PDM.

”Am discutat astăzi și despre initiativa legislativă de modificare a Constituției pentru introducerea sintagmei ”integrare europeană”.

Așa cum știți, pentru modificarea Constituției voturile Coaliției nu sunt suficiente, iar PLDM și PL: încă nu s-au pronunțat referitor la modul în care vor vota ei, sau au înaintat diferite condiționări pentru acest vot.

Cred că introducerea conceptului de ”integrare europeană” în Constituție, ca element de bază al strategiei naționale de dezvoltare a Republicii Moldova: nu trebuie negociată politic și nu trebuie să fie parte a unor jocuri politice pe această temă.

Termenul, în care mai putem vota, expiră curând, iată de ce, am decis că în urmatoarele ședințe ale Parlamentului să supunem votului aceasta modificare a Constituției, iar fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze: dacă este pro-european în realitate, sau, dacă folosește sintagma doar ca element electoral.

Scopul, pentru care introducem sintagma ”integrare europeană” în Constituție este acela de a face și mai clară direcția strategică de dezvoltare a Republicii Moldova, iar ideea de integrarea europeană trebuie: să fie depolitizată, să nu mai fie...

Citește pe publika.md