Vlad Plahotniuc în Wall Street Journal: Moldova are nevoie de ajutor împotriva agresiunii ruse
Foto: adevarul.ro

Vlad Plahotniuc în Wall Street Journal: Moldova are nevoie de ajutor împotriva agresiunii ruse

7 știri, 11

Moldova are nevoie de ajutorul partenerilor vestici pentru a putea ține piept agresiunii rusești și pentru a rămâne pe calea reformelor. Afirmația a fost făcută de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, într-un articol publicat de una dintre cele mai prestigioase publicații din Statele Unite, Wall Street Journal.

Liderul democraților mai spune că Moscova va încerca să se implice și în alegerile parlamentare din 2018, așa cum a făcut-o în țările europene, dar și în SUA.

Liderul democrat a condamnat încă o dată prezența trupelor ruse pe teritoriul țării noastre, dar și în Ucraina și Georgia. El spune că Moscova refuză să recunoască suveranitatea țării și susține economic și militar grupările separatiste, care au drept scop împiedicarea alinierii spre occident a fostelor republici sovietice.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, aceste conflicte înghețate arată că Moscova urmărește împărțirea lumii în sfere de influență și lasă țările mici fără dreptul la autodeterminare.

Liderul PDM a declarat că Rusia s-a folosit de influența sa și în perioada anilor 2011-2014, când a spălat prin sistemul bancar din Moldova peste 20 de miliarde de dolari.

În articolul publicat pe Wall Street Journal, Vlad Plahotniuc vorbește și despre succesele actualei guvernări de la Chișinău. Acesta a menționat că Moldova a încheiat un acord cu FMI privind dezvoltarea securității și siguranței sectorului bancar.

Refor...

    Citește pe publika.md