Vladimir Putin a cerut o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU după atacul din Siria
Foto: www.publika.md

Vladimir Putin a cerut o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU după atacul din Siria

7 știri, 16

Președintele rus Vladimir Putin a calificat atacul asupra Siriei lansat de SUA, Marea Britanie și Franța drept "o agresiune" și a cerut o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU, informează Digi24.ro.

Putin a declarat că Rusia va cere o întrunire de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre "acțiunile agresive ale SUA și aliaților săi". El a adăugat că Rusia "condamnă ferm atacul asupra Siriei, acolo unde soldații ruși ajută guvernul legitim în lupta sa cu terorismul".

Rusia a avertizat că vor exista "consecințe" la atacul petrecut azi noapte, în timp ce un înalt oficial rus l-a comparat pe președintele american Donald Trump cu Adolf Hitler.

Prima reacție a Moscovei după lansarea atacului occidental țintit asupra Siriei a venit din partea ambasadorului rus în Statele Unite, Antaoli Antonov. Ambasadorul Rusiei în SUA a catalogat atacul drept "o amenințare directă la adresa Moscovei și o insultă inacceptabilă și inadmisibilă la adresa lui Vladimir Putin".

Președintele rus a afirmat în cadrul unui comunicat emis de Kremlin că atacurile coaliției condusă de SUA "vor înrăutăți dezastrul umanitar din Siria".

Putin a adăugat că atacul "va aduce suferință populației și îi va ajuta pe teroriștii care au torturat cetățenii sirieni în ultimii șapte ani și vor provoca un noul val de refugiați".

Atacul are "un efect devastator asupra întregului sistem de rel...

    Citește pe publika.md