Vulpile din țară vor fi vaccinate contra rabiei, în premieră pentru Republica Moldova4Foto© curentul.md

Vulpile din țară vor fi vaccinate contra rabiei, în premieră pentru Republica Moldova

, 10 știri, 3 vizualizări

O campanie de vaccinare antirabică a vulpilor va fi derulată în premieră pentru Republica Moldova. Obiectivul Programului este de a diminua rabia pe teritoriul țării noastre, precum și de a minimaliza riscurile de îmbolnăvire a animalelor și a oamenilor cu această maladie incurabilă.

Potrivit unui comunicat emis de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), momelile vor fi distribuite din avion pe întreg teritoriul țării de către prestatorul de servicii care a câștigat licitația, cu excepția zonelor locuite, lacuri, râuri și a drumurilor naționale. Totodată, de distribuția manuală a momelilor vaccinale se vor ocupa angajații ANSA, precum și personalul din cadrul Agenției Moldsilva și a Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova.

Momelile vor fi amplasate la fiecare intrare în vizuină și pe traseele vulpilor, în imediata apropiere a vizuinilor. Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor va fi restricționată circulația liberă a câinilor și pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală.