Zeci de europarlamentari semnează o scrisoare către Ursula von de Leyen să-l demită pe Josep Borrell după vizita în Rusia4Foto© deschide.md

Zeci de europarlamentari semnează o scrisoare către Ursula von de Leyen să-l demită pe Josep Borrell după vizita în Rusia

, 7 știri, 2 vizualizări

„Noi, membri ai Parlamentului European semnatari ai acestei scrisori, suntem extrem de preocupați de vizita umilitoare a vicepreședintelui Josep Borrell la Moscova, care a produs daune imense reputației Uniunii Europene”, se arată în deschiderea scrisorii publicate de Politico.

Semnatarii textului susțin că Josep Borrell a mers la Moscova din proprie inițiativă, în ciuda „crimelor comise de regimul Putin împotriva oponenților săi politici”. Ei îl acuză pe Înaltul Reprezentant UE că nu a condamnat arestarea lui Alexei Navalnîi și că nu l-a vizitat în închisoare, punctând, de asemenea, că nici nu a apărat interesele UE când ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a atacat uniunea Europeană.

Europarlamentarii spun că Josep Borrell ar fi trebuit să plece din întâlnirea cu Serghei Lavrov în momentul în care a aflat de expulzarea celor trei diplomați occidentali pentru că ar fi participat la protestele de susținere a lui Navalnîi.