Zelenski, după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”3Foto© agora.md

Zelenski, după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”

, 8 știri, 8 vizualizări

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit cu un mesaj de felicitare, adresat către Kalush Orchestra, după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Trupa care a reprezentat țara vecină a interpretat piesa „Stefania”, dedicată tuturor mamelor.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa. Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision, pentru a treia oară în istoria sa și cred că nu ultimul. Vom face tot posibilul ca într-o zi să găzduim participanții și oaspeții Eurovision în Mariupol ucrainean. Liber, liniștit, reconstruit! Mulțumim pentru victorie Orchestrei Kalush și tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că coarda noastră victorioasă în lupta cu inamicul nu este departe”, a scris președintele Ucrainei pe contul său de Telegram.

Amintim că Orchestra Kalush, cu melodia „Stefania”, o obținut, sâmbătă seara, la Torino, 631 de puncte, grație votului publicului, care a răsturnat ierarhia stabilită de juriile de specialitate, care au oferit 192 de puncte.

Sunt sigur că coarda noastră victorioasă în lupta cu inamicul nu este departe. Glorie Ucrainei!
Volodîmîr Zelenski,
Mesajul lui Zelenski după ce Ucraina a câștigat Eurovision: “Muzica…