Zelenski îi avertizează pe oficialii ucraineni să nu vorbească despre tacticile militare ale Kievului4Foto© agora.md

Zelenski îi avertizează pe oficialii ucraineni să nu vorbească despre tacticile militare ale Kievului

, 6 știri, 19 vizualizări

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut oficialilor guvernamentali să nu mai vorbească cu reporterii despre tacticile militare ale Kievului împotriva Rusiei, afirmând că astfel de remarci sunt iresponsabile.

În urma unor explozii majore care a distrus marți, 9 august, o bază aeriană rusă din Crimeea, ziarele New York Times și Washington Post au citat oficiali care și-au păstrat anonimatul, care au afirmat că forțele ucrainene sunt responsabile de acest atac. Guvernul de la Kiev, pe de altă parte, a refuzat să spună dacă a fost în spatele exploziilor.

„Războiul nu este cu siguranță momentul pentru vanitate și declarații zgomotoase. Cu cât veți divulga mai puține detalii despre planurile noastre de apărare, cu atât mai bine va fi pentru punerea în aplicare a acestor planuri de apărare. Dacă doriți să generați titluri zgomotoase este sincer, un lucru iresponsabil. Dacă doriți victoria Ucrainei, este altceva, și ar trebui să fiți conștienți de responsabilitatea pe care o aveți pentru fiecare cuvânt pe care îl spuneți despre planurile de apărare sau de contraatac ale statului nostru”.