Zi importantă la CSP. Este ales un nou președinte
Foto: agora.md

Zi importantă la CSP. Este ales un nou președinte

22 știri, 7

În ședința din 10 ianuarie a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) urmează a fi ales nou președinte al organului colegial, după ce mandatul lui Mircea Roșioru a expirat. Subiectul este primul pe ordinea de zi a ședinței care începe la ora 10.00. Președintele CSP este ales prin vot secret pentru un mandat de patru ani din rândul membrilor CSP. Pretendenții la funcția respectivă sunt obligați să-și anunțe intenția de participare cu cel puțin o zi înainte de ședința Consiliului, prin prezentarea unei cereri și a unei viziuni asupra exercitării mandatului.

Consiliul Superior al Procurorilor este format din 12 membri: patru membri de drept (procurorul general, procurorul – șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, președintele CSM și ministrul Justiției), cinci membri aleși de Adunarea Generală a Procurorilor din rândul procurorilor în funcție și trei membri aleși prin concurs, din rândul societății civile.

Pe lângă membrii din oficiu, procurorul general, șeful Procuraturii UTA Găgăuzia, președintele CSM și ministrul Justiției, în actuala componență a CSP-ului intră:

    Citește pe zdg.md