„Zinaida Petrovna, am o idee nastrușnica!” Cum PSRM a ajuns sa o vrea pe Durleșteanu ca prim-ministra?© realitatea.md

„Zinaida Petrovna, am o idee nastrușnica!” Cum PSRM a ajuns sa o vrea pe Durleșteanu ca prim-ministra?

, 7 știri, 34 vizualizări

Candidatura Marianei Durleșteanu a fost înaintă de către liderul socialiștilor, Igor Dodon, la o ședință cu participarea președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, alias Zinaida Petrovna în cercul cunoscuților. „Zinaida Petrova, eu am o idee năstrușnică. Am un candidat în minte - Mariana Durleșteanu. Hai să o sunăm”, a dezvăluit însuși Igor Dodon la emisiunea de miercuri seara, 24 februarie curent, de la Moldova 1. Această discuție a avut loc în contextul în care nu se știa dacă Natalia Gavrilița va fi susținută sau nu în Parlament.

Potrivit lui Igor Dodon, Mariana Durleșteanu a avut nevoie de „câteva ore” pentru a da un răspuns afirmativ. „Este o persoane puternică, o femeie puternică, profesionistă. A gestionat rulaje într-o companie internațională de circa 17 mlrd de euro și asta în contextul în care PIB-ul Moldovei este de 200 de miliarde de lei. Mariana Durleșteanu ar face față în această perioadă de criză socială, politică și economică. Ar găsi soluții și pentru buget, și pentru covid, cu absolut tot”.

„Cineva se teme de venirea doamnei Durleșteanu în fruntea Guvernului”, a continuat politicianul, dându-se cu părere că șefa statului, Maia Sandu, nu ar vrea să fie „umbrită” de capacitățile candidatei.