Ziua Constituției Republicii Moldova: 28 de ani de la adoptarea Legii Supreme5Foto© agora.md

Ziua Constituției Republicii Moldova: 28 de ani de la adoptarea Legii Supreme

, 13 știri, 4 vizualizări

În data de 29 iulie, celebrăm Ziua Constituției Republicii MoldovaRepublicii MoldovaRepublicii Moldova. Sunt 28 de ani de la adoptarea legii supreme a țării, care reglementează viața noastră publică și existența fiecăruia în parte, care asigură echilibrul nostru obștesc într-un stat de drept, într-o țară a libertăților, a echității și mulțumirii individuale.

Maia Sandu a venit cu un mesaj pe pagina de Facebook. Șefa statului a îndemnat cetățenii să-și cunoască Constituția și să aprecieze oportunitatea de a fi liberi și egali în fața legii.

„Constituția noastră unește oamenii în jurul unui scop comun: viața fericită a cetățenilor într-o țară prosperă, într-un stat suveran, unitar și indivizibil, în care justiția este una funcțională, iar Omul e mai presus de toate. Drepturile și obligațiile cetățenești ne amintesc mereu de faptul că facem parte dintr-o colectivitate, că trebuie să ne respectăm reciproc și că toți fără excepție trebuie să respectăm regulile pe care le-am stabilit împreună.