Ziua Mondială a Populației. În Capitală a fost organizată o sesiunea publică dedicată planificării familiilor
Foto: www.publika.md

Ziua Mondială a Populației. În Capitală a fost organizată o sesiunea publică dedicată planificării familiilor

5 știri, 4

Astăzi este Ziua Mondială a Populației. Cu această ocazie, în Capitală a fost organizată o sesiunea publică dedicată planificării familiilor.

Zeci de persoane au venit pentru a se informa despre metodele de contracepție.

La eveniment a fost prezentat și un spot, în care se vorbește despre miturile privind evitarea sarcinilor nedorite. Metode total greșite, spun medicii.

"Am auzit din istorie că foloseau o buretă care o înmuiau în suc de lămâie dacă nu mă înșel. După actul sexual dacă faci mult sport în ziua aceea e posibil să nu rămâi gravidă."

"Cu oțetul și coca-cola sunt niște metode foarte utilizate. În unele cazuri unele femei introduceau într-adevăr un tampon înmuiat în oțet în vagin, dar marea majoritate făceau duș vaginal cu oțet diluat. Și iarăși sunt metode greșite", a spus medicul ginecolog, Vera Melniciuc.

Potrivit datelor Centrului de Cercetări Demografice, în Moldova, fiecare al șaptelea bărbat consideră că femeia este responsabilă de planificarea familiei.

"Așa cum sex fac în doi, tot așa și deciziile ce țin de contracepție trebuie luate în doi. Deci, este responsabilitatea ambilor parteneri", a spus medicul ginecolog, Vera Melniciuc.

Cei mai mulți spun că apelează adesea la metode contraceptive și nu cred în miturile din trecut.

"Eu cred că este nevoie de a se folosi de prezervative, de pastile contraceptive și este binevenit de a planifica copilașul și de dus...

    Citește pe publika.md