Ziua Vinului va avea loc în acest an fără manifestări publice7Foto© deschide.md

Ziua Vinului va avea loc în acest an fără manifestări publice

, 11 știri, 2 vizualizări

Potrivit  directorului Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin, după partea festivă a evenimentului, organizatorii vor veni cu îndemnul către oameni să meargă pe la vinării, să cumpere vinul preferat și să sărbătorească Ziua Vinului cu oamenii dragi, transmite IPN. Va fi organizat și un webinar pentru jurnaliștii care scriu despre vin.

În centrul capitalei va fi organizată o expoziție a etichetelor pentru sticlele de vin. La TV și în online vor fi difuzate programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație, iar vinăriile din țară își așteaptă oaspeții cu multe surprize.

Chiar de astăzi, încep pregătirile pentru ediția jubiliară a XX-a a Zilei Vinului, care va avea loc în octombrie anul viitor, spune directorul ONVV. Gheorghe Arpentin a mai spus că recolta mică de struguri din acest an nu e o problemă, pentru că există rezerve, se va face față cererii. Prețurile strugurilor au tendința de creștere pentru că se atestă o cerere mare față de strugurii de bună calitate.