Zumbreanu, demis din cauza unui dosar pierdut la CtEDO în care este vizată și Greceanîi2Foto© deschide.md

Zumbreanu, demis din cauza unui dosar pierdut la CtEDO în care este vizată și Greceanîi

, 4 știri, 11 vizualizări

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a fost demis din funcție de către Parlament, cu voturile deputaților „ACUM” și PSRM, pentru că s-ar face vinovat de condamnarea R. Moldova la CtEDO în mai multe dosare de rezonanță, cel mai cunoscut fiind „Oferta-Plus” vs. R. Moldova, în care republica noastră a fost obligată să achite despăgubiri de milioane de euro.

Totuși, potrivit deciziei de condamnare a R. Moldova la CtEDO în dosarul „Oferta-Plus”, nu doar Bogdan Zumbreanu se regăsește în lista celor care se fac vinovați. În capul listei stă nimeni alta decât fosta ministră a Finanțelor, actualul spicher al Parlamentului, Zinaida Greceanîi, scrie ziarulnațional.md.

Fostul director al CNA, Bogdan Zumbreanu, consideră că decizia de a-l demite a fost una „politică”.

Zumbreanu a fost revocat din funcție în baza unei note informative a Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, care face referire la o listă a Asociației „Juriștii pentru Drepturile Omului” în care sunt trecute persoanele ce se fac vinovate de condamnarea R. Moldova la CtEDO, dar în care nu se regăsește și Zinaida Greceanîi ca fiind implicată în același caz.