Donald Tusk confirmă sprijinul UE pentru implementarea reformelor în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, confirmă sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova pentru implementarea reformelor. În cadrul unei întrevederi cu premierul Maia Sandu, aflată într-o vizită la Bruxelles, Donald Tusk a felicitat Republica Moldova pentru tranziţia paşnică a puterii, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menţionează că întrevederea oficialilor s-a axat pe informarea înaltului oficial european asupra fermităţii noului Guvern în a avansa pe calea integrării europene. În debutul întrevederii, premierul a comunicat despre priorităţile noului cabinet de miniştri şi angajamentele de a respecta drepturile fundamentale ale cetăţenilor, de a consolida principiile democratice prin acţiuni ferme de luptă cu schemele de corupţie, curăţarea instituţiilor, demonopolizare, asigurarea transparenţei şi a unei economii de piaţă veritabile.

Premierul a reiterat prioritatea Guvernului de a relansa parteneriatul cu UE, prin prisma implementării angajamentelor din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a urat succes prim-ministrului în sarcina dificilă de a readuce Republica Moldova pe calea ireversibilă de implementare a reformelor în beneficiul tuturor cetăţenilor. Potrivit oficialului, la nivelul instituţiilor şi statelor membre ale UE există predispunerea de a sprijini Republica Moldova în programul de reforme.

Tot astăzi, la Bruxelles, premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ale cooperării în domeniul securităţii energetice, acesta fiind unul dintre subiectele prioritare ale actualului Guvern. Alte subiecte de importanţă strategică abordate au vizat dezvoltarea interconexiunilor cu UE, cu accent pe finalizarea construcţiei şi darea în exploatare integrală a gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău.

Premierul Maia Sandu efectuează o vizită la Bruxelles, în perioada 2-4 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite