Trecerea la televiziunea digitală se amână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul de încheiere a tranziţiei la televiziunea digitală terestră în Republica Moldova a fost prelungit până pe martie 2020, transmite IPN cu referire la un proiect de lege aprobat de Guvern privind modificarea şi completarea Legii privind comunicaţiile electronice şi alte acte legislative în vigoare. Termenul fixat iniţial a fost 17 iunie 2015, ulterior fiind extins până la 31 decembrie anul curent, transmite IPN.

Vicepremierul Octavian Calmâc a explicat această amânare prin faptul că radiodifuzorii nu sunt pregătiţi să creeze multiplexele regionale sau să înceapă emisia prin multiplexul cu acoperire naţională. Ei nu dispun nici de mijloace tehnice, nici de bani.

În nota informativă a proiectului se spune că o parte dintre radiodifuzorii care au obţinut licenţe de emisie pentru utilizarea capacităţii multiplexului A cu acoperire naţională au solicitat Consiliului Coordonator al Audiovizualului, din motive financiare, să le fie extins termenul de începere a emisiei prin multiplex.

S-a prefigurat ideea de a sincroniza încheierea perioadei de tranziţie la televiziune digitală cu termenul de valabilitate a licenţelor de utilizare a canalelor şi frecvenţelor radio pentru televiziune analogică terestră, a mai spus Octavian Calmâc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite