Dodon renunţă la proteste: Când până la declanşarea alegerilor parlamentare au rămas câteva luni, trebuie să evităm emoţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Deşi a declarat anterior cu diverse ocazii că va scoate lumea în stradă pentru a protesta faţă de acţiunile guvernării, Igor Dodon anunţă că manifestaţiile stradale ar fi justificate „în alt context politic şi geopolitic”.

„Acum însă, când până la declanşarea alegerilor parlamentare au rămas doar câteva luni, trebuie să evităm emoţiile şi dorinţa de a pedepsi Guvernul cu orice preţ. Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime şi va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie şi anticipate”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totuşi, şeful statului a avertizat că „orice răbdare are limite”. 

„Guvernarea trebuie să renunţe la practicile de trişare a statului de drept şi de compromitere a Constituţiei şi a instituţiilor statului. Fiindcă şi opoziţia socialistă, şi Preşedinţia îşi rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetăţeni pentru a pune capăt acestor fărădelegi şi abuzuri constituţionale”, a subliniat preşedintele ţării.

Potrivit lui, guvernarea înţelege că se poate menţine la putere doar prin abateri grave de la principiile democratice şi ale statului de drept: „Este condamnabil că aceste derapaje ale guvernării sunt susţinute de Curtea Constituţională”.

„Miniştrii numiţi azi sunt lipsiţi de legitimitatea cuvenită şi vor intra în funcţie cu prezumţia vinovăţiei pentru modul în care au fost învestiţi. Dar şi pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte”, a notat Dodon.

Amintim că, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speakerului, după ce Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite