Dodon, şedinţă de lucru cu Greceanîi şi fracţiunea PSRM: „Se prevede o agendă intensă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut o întâlnire de lucru luni, 12 august, la Preşedinţie, cu preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar şi cu fracţiunea Socialiştilor, condusă de Vlad Bătrîncea. Preşedintele ţării a menţionat că în cadrul evenimentului au fost discutate „subiecte de importanţă majoră”.

„Noi suntem hotărâţi şi avem voinţa politică pentru promovarea unei reforme veridice şi reale în domeniul justiţiei. Fracţiunea socialiştilor a elaborat un concept al acestei reforme, care pe parcursul următoarelor săptămîni va fi discutat cu partenerii de coaliţie şi propus pentru consultări publice societăţii”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele a subliniat că, ţinând cont de multiplele obiecţii din partea mediului de afaceri, s-a hotărât că vor avea loc discuţii separate mai detaliate cu Guvernul şi reprezentanţa FMI referitor la oportunitatea şi efectele măsurilor propuse, în special celor de majorare a unor impozite, ca urmare a proiectului politicii fiscale aprobat recent de Guvern, în contextul îndeplinirii condiţiilor memorandumului cu FMI şi propus parlamentului.

„Iniţiativele sociale ale preşedintelui RM, inclusiv cea de indexare a pensiilor de 2 ori pe an: la 1 aprilie şi 1 octombrie. Fracţiunea PSRM a anunţat susţinere deplină pentru iniţiativa respectivă, menţionând că acest subiect este parte a acordului din 8 iunie, semnat cu deputaţii blocului ACUM”, a spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite