Pavel Filip: PDM poate fi gata să intre la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că formaţiunea pe care o conduce poate fi gata să intre la guvernare şi poate intra în discuţie cu toate formaţiunile politice care sunt astăzi în Parlament. Potrivit lui Pavel Filip, întrebarea este dacă alţi parteneri sunt gata sau nu să înceapă discuţii cu Partidul Democrat, transmite IPN.

Pavel Filip susţine că votarea Guvernului Chicu este un capitol încheiat şi PDM nu ţine neapărat să obţină fotolii de ministru în actualul executiv. Declaraţia a fost făcută în contextul în care atât prim-ministrul Ion Chicu, cât şi preşedintele Igor Dodon au vorbit despre ineficienţa unor miniştri şi necesitatea de a se face remanieri în Guvern. 

„De ce noi trebuie să ne vedem în cadrul Guvernului Chicu? Ăsta este un episod politic care a trecut. PDM a votat pentru acest Guvern, asta este o foaie pe care am dat-o”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Preşedintele PDM spune că încă nu ştie dacă formaţiunea va avea un candidat la alegerile prezidenţiale care urmează să aibă loc în toamna acestui an. În acelaşi timp, partidul ar putea susţine şi un candidat unic. 

„Acest lucru va fi decis de către toţi colegii din partid pentru că trebuie luată în considerare conjunctura politică şi sigur că vom avea discuţii. Acum n-o să vă dau un răspuns până a lua o decizie cum participăm, cu cine participăm, care sunt şansele noastre. Şi ulterior, din discuţiile pe care le vom avea cu formaţiunile politice urmează să decidem pe cine susţinem şi pe cine nu sau vom da mână liberă alegătorilor noştri – acestea sunt decizii pe care eu niciodată n-o să le iau de sine stătător”, a afirmat politicianul. 

https://www.ipn.md/ro/pavel-filip-pdm-poate-fi-gata-sa-intre-la-7965_1071460.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite