Rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova. „Culoarea” politică a celor mai mari primării din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al doilea tur al alegerilor locale din Republica Moldova a fost câştigat în majoritatea oraşelor de candidaţii partidelor de stânga. Oraşele Călăraşi, Căuşeni, Edineţ, Hînceşti, Leova, Rezina, Sîngerei, Criuleni, Nisporeni, Cimişlia, Soroca şi Ungheni vor fi conduse de primari din partea PD, PL şi PLDM.

Vă prezentăm mai jos candidaţii care au câştigat primăriile celor mai importante oraşe din ţară în al doilea tur de scrutin al alegerilor locale generale.

Astfel, în oraşul Anenii-Noi, candidatul din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Veaceslav Bondari, a obţinut victoria în faţa cadidatului din partea socialiştilor, Ion Vicol.

Un alt candidat al PSRM, Piotr Puşcari, a pierdut cursa electorală din Basarabeasca în faţa lui Valentin Cimpoeş, care a candidat din partea formaţiunii politice „Partidul Nostru”.

Reprezentantul PSRM, Vitali Gorodinschii, a obţinut fotoliul de primar în oraşul Briceni, depăşindu-l în turul doi al alegerilor locale din Republica Moldova pe Mihail Gnatiuc, care a candidat din partea Partidului Democrat (PD).

În oraşul Cahul, învingător în cursa electorală este candidatul independent Nicolae Dandiş, care a obţinut mai multe voturi decât reprezentantul comuniştilor, Petru Burlacu. 

Democratul Nicolae Melnic a obţinut victoria în alegeri la Călăraşi în faţa candidatului Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova” (PPEM), Nicolae Rozembac. 

Totodată, liberal-democratul Vladimir Simion a pierdut alegerile pentru funcţia de primar în oraşul Cantemir, fiind depăşit de reprezentantul comuniştilor Roman Ciubaciuc.

Reprezentantul PD Grigore Repeşciuc a redevenit primar al oraşului Căuşeni după ce l-a învins pe socialistul Serghei Eremei. 

Oraşul Cimişlia va fi condus de liberal-democratul Gheorghe Răileanu, care a obţinut victoria în faţa contracandidatului său, reprezentanrul PPEM, Vasile Melente.

Liberalul Dumitru Simion a devenit primar al oraşului Criuleni, acumulând mai multe voturi decât Alexei Armaş, candidatul din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Candidatul „Partidului Nostru”, Ivan Belciug, a câştigat detaşat cursa electorală la Donduşeni, în faţa reprezentantului comuniştilor, Semion Rotaru.

Şi oraşul Drochia s-a ales cu un primar din partea „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi. Este vorba despre Nina Cereteu, care a obţinut de circa patru ori mai multe voturi decât candidatul PSRM Mihail Moscaliciuc.

Reprezentantul PD, Constantin Cojocari, a învins în turul doi al alegerilor locale din oraşul Edineţ, surclasându-l pe candidatul „Partidului Nostru”, Oleg Scutaru.

În schimb, reprezentantul „Partidului Nostru”, Vladimir Rusu, a devenit primar al oraşului Făleşti, obţinând vicorie în faţa socialistului Vladimir Patraş.

Aceeaşi situaţie a fost înregistrată şi la alegerile din oraşul Floreşti unde candidatul „Partidului Nostru”, Valeriu Ceapa, a învins în faţa socialistului Sergiu Groza.

De asemenea, primarul oraşului Glodeni a devenit candidatul „Partidului Nostru”, Stela Onuţu, care a obţinut mai multe voturi decât reprezentantul PSRM, Marian Ţărnă.

Primăria oraşului Hânceşti va fi condusă de democratul Alexandru Botnari, care l-a învins pe contracandidatul său, liberal-democratul Constantin Tacu.

Oraşul Ialoveni îl va avea ca primar pe candidatul independent, Sergiu Armaşu, care l-a învins pe democratul Gheorghe Caracuian. 

Candidatul din partea PD, Vitalie Gargaun, a obţinut victorie la Leova în faţa comunistului Eujeniu Buraga.

Sergiu Robu din partea Partidului Liberal s-a clasat pe primul loc, în cursa electorală din oraşul Nisporeni, în faţa candidatului PD, Ion Gangan.

Socialistul Ion Ciumac l-a învins la Ocniţa pe contracandidatul său, comunistul Alexandr Crivoi.

Oraşul Rezina îl va avea ca primar pe reprezentantul PD, Simion Tatarov, care l-a depăşit la alegeri pe socialistul, Valeriu Ciorici.

Reprezentantul PD, Gheorghe Braşovschi, a învins în cursa electorală la Sângerei în faţa liberal-democratului Arcadie Covaliov.

Ion Cuculescu din partea „Partidului Nostru” a obţinut victorie în oraşul Şoldăneşti în faţa liberal-democratului, Alexandru Tinică.

În schimb, liberal-democratul Victor Său va fi primar al oraşului Soroca, acumulând mai multe voturi decât reprezentantul „Partidului Nostru”, Iurie Todirean.

Oraşul Ştefan Vodă va fi condus de comunistul Anghel Gheorghe, care l-a surclasat pe candidatul „Partidului Nostru”, Nicolae Babin.

Liberal-democratul Alexandru Ambros a obţinut victorie la Ungheni în faţa socialistului Ghenadi Mitriuc.

Primăria oraşului Ceadâr-Lunga va fi condusă de candidatul independent, Anatoli Topal, care a învins în faţa socialistului, Constantin Celeş.

Reprezentantul „Partidului Nostru”, Serghei Anastasov, a ajuns primar al oraşului Comrat, depăşindu-l pe candidatul independent Nicolai Dudoglo.

Amintim că la Bălţi, Orhei, Râşcani, Străşeni, Taraclia şi Teleneşti primarul a fost ales din primul tur.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite