Viceprimarul de Bălţi Igor Şeremet şi-a depus demisia: Nu împărtăşesc mecanismele de administrare pe care insistă Renato Usatîi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul oraşului Bălţi Igor Şeremt a anunţat marţi, 2 ianuarie, că şi-a depus demisia din funcţia de viceprimar. În cererea de demisie, funcţionarul public a menţionat că a recurs la această acţiune din „motiv personal” şi fiindcă există „neîncrederea primarului de Bălţi (Renato Usatîi) în capacităţile mele de administrare”.

Potrivit lui Şeremet, primarul Renato Usatîi l-ar fi criticat în mod public, după ce viceprimarul a decis să se adreseze cu o solicitare la Guvern, pentru a soluţiona problema gunoiului din oraş. 

„Am fost învinuit de multe, nu vreau să le vociferez fiindcă sunt destul de neplăcute”, a spus Şeremet într-o postare video pe Facebook.

Acesta consideră corectă decizia de a cere ajutorul Guvernului: „Solicitarea a fost una legală şi regulamentară”, precizând că nu califică implicarea Guvernului drept o „incapacitate a administraţiei publice de a soluţiona probleme de aşa natură”, dar o soluţionare „mai promptă” cu sprijinul Executivului.

„În măsura în care, în mod public, domnul primar se expune asupra pierderii încrederii faţă de modalitatea în care administrez ca primar interimar, în măsura în care fiecare din acţiunele mele urmează în mod obligatoriu să le coordonez cu anumiţi consilieri municipali, pentru păstrarea în primul rând a reputaţiei mele de jurist şi a corectitudinii mele pe care în permanenţă am păstrat-o, astăzi îmi declar demisia”, a menţionat Igor Şeremet.

El a subliniat că revine în activitatea pe care a practicat-o anterior, fiind vorba de avocatură.

Igor Şeremet a fost numit viceprimar de Bălţi în octombrie 2015, la propunerea liderului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

Amintim că prim-ministru Pavel Filip a convocat în dimineaţa zilei de joi, 28 decembrie, o şedinţă specială la Guvern pe tema crizei deşeurilor menajere din Bălţi, după ce ar fi primit sesizări de la mai mulţi locuitori, instituţii, inclusiv o adresare din partea Primăriei Bălţi. 

Situaţia de criză a apărut ca urmare a perturbării procesului de transportare a deşeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantităţi foarte mari de reziduuri în ultimele zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite