Ambasadorul Rusiei a fost convocat la MAE pentru a da explicaţii privind postarea jignitoare la adresa Casei Regale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a fost convocat, marţi, la Ministerul Afacerilor Externe pentru a da explicaţii cu privire la o postare pe Facebook la adresa Casei Regale, în care, printre altele, o acuză pe principesa Margareta că răspândeşte informaţii false.

MAE a făcut anunţul în urma unui mesaj publicat pe Facebook de către ambasadorul Rusiei în România.

„Atmosfera ce precede sărbătorile din fostul palat regal a fost însă umbrită de ţipătul războinic al „şoimilor”, pe care eram obişnuiţi să-l auzim de la Washington sau de la sediul NATO de la Bruxelles. După cugetările despre soarta istorică dificilă şi realizările actuale ale statului român, doamna Margareta a dat dovadă de o îngrijorare ce era demnă de o întrebuinţare mai bună, cu privire la «securitatea» regiunii Mării Negre şi a «unei părţi a lumii în jurul a ceea ce se numeşte de obicei flancul sudic» al Alianţei Nord-Atlantice”, a scris, pe 22 noiembrie, Ambasada Rusiei în România.

Postarea integrală a ambasadei:

Cu o zi în urmă, pe 21 noiembrie, Principesa Margareta declara în cadrul unui eveniment dedicat Corpului Diplomatic că susţine eforturile NATO şi a condamnat atacurile Rusiei asupra Georgiei, Ucrainei, precum şi intervenţia militară din Orientul Mijlociu din 2015.

„În urmă cu câteva luni, România şi-a unit mâinile cu Polonia şi Statele Baltice la 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, un odios tratat semnat de dictaturile ucigaşe ale secolului al XX-lea. De asemenea, susţinem cu toată inima eforturile actuale ale NATO de a stimula apărarea aliaţilor noştri baltici; securitatea lor rămâne securitatea noastră. Salut şi contribuţiile aliaţilor noştri în apărarea României.

„Dar mă întreb doar dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina şi în jurul Mării Negre. Permiteţi-mi să vă reamintesc: toate atacurile Rusiei asupra securităţii noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 până la atacul asupra Ucrainei din 2014 şi intervenţia militară rusă în Orientul Mijlociu în 2015 s-au întâmplat în partea noastră a lumii, în jurul a ceea ce obişnuia să fie numit «flancul sudic» al NATO. Am sporit bugetele noastre de apărare şi vom continua în acest sens. Dar cu toţii ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal, potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă; aceasta este lecţia pe care am învăţat-o din ororile secolului trecut”, a declarat Principesa Margareta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite