[ X ]
[ X ]
[ X ]
Probleme pentru Dorin Chirtoacă. Dosarul va fi transmis Procuraturii Generale!
30 Iulie

Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat astăzi că  Dorin Chritoacă, primarul municipiului Chișinău, a încălcat regimul juridic al declarării intereselor personale prin neindicarea în declarația de interese personale pentru anul 2013 a calității sale de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, transmite CURENTUL.

Urmare constatării acestei încălcării, dosarul va fi transmis Procuraturii Generale pentru examinare prin prisma art. 3521 Cod penal (Falsul în declarații).

În ședința de astăzi, Comisia a constatat și un conflict de interese admis de către Oleg Miron, directorul Școlii Profesionale nr.1 din Cahul. Conflictul de interese în acest caz, s-a manifestat prin nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese în termenul și condițiile prevăzute de lege în cazul semnării actelor administrative și juridice în privinţa soției și cumnatei care activează în cadrul aceleași instituții.

Actul de constatare emis în situația respectivă va fi transmis Centrului Național Anticorupție pentru aplicarea amenzii prevăzute la art.3132 Cod contravențional.

Tot astăzi au fost inițiate proceduri de control în privința următorilor subiecți:Ilie Rău, ex-președinte al raionului Călărași; Lidia Țiverenco, șeful Centrului de Sănătate ,,Maramonovca” Drochia; Constantin Cachița, șef al Direcției contencios din cadrul Direcției Generale Agent Guvernamental a Ministerului Justiției; Gabriela Ciumac, șef al Direcției relații externe, cooperare regională și integrare europeană a Primăriei municipiului Chișinău.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților