[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alte acte românești falsificate au fost descoperite de polițiștii de frontieră
8 Februarie

În punctele de trecere Costești și Criva, polițiștii de frontieră au contracarat două tentative de trecere a frontierei cu acte românești, vizibil falsificate. Sunt cercetați doi bărbați pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere și folosire a documentelor oficiale false, transmite CURENTUL.

În dimineața zilei de 7 februarie a.c., pe direcția ieșire din R. Moldova în punctul de trecere Costești s-a prezentat un cetățean român, cu viza de domiciliu în or. Bălți. Pentru controlul specific la trecerea frontierei bărbatul de 39 de ani a înmânat documentele de călătorie și cele pentru mijlocul de transport, un Renault Megane. Polițiștii de frontieră au observat elemente nesigure în cartea de identitate, eliberată de autoritățile române, fiind luată decizia extinderii verificărilor. În rezultatul examinării documentului cu tehnica din dotare s-a constatat că acesta nu corespunde unui autentic. Conform declarației conducătorului auto, actul românesc ar fi fost obținut legal, fără a apela la persoane necunoscute pentru a-l perfecta. Deoarece, alte documente pentru autorizarea trecerii frontierei nu deținea, persoana a fost întoarsă, fiindu-i interzisă ieșirea din țară.

După câteva ore diferență, un cetățean moldovean a încercat să transporte un document falsificat în Polonia. Acesta s-a prezentat în punctul de trecere Criva la volanul unui microbuz de rută „Chişinău-Poznan”. În timpul verificării mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat în torbedo un plic, fiind solicitat șoferului să-l deschidă. Urmare, s-a constatat prezența unei cărți de identitate românești, eliberată la sfârșitul lunii octombrie 2016. Examinarea documentului cu dispozitivul special de control a scos în evidență faptul că persistă semne vădite de falsificare, mai exact plasa de fond și culoarea nu coincide cu originalul. La audiere, șoferul a concretizat că a fost rugat de un tânăr să transmită plicul tatălui său în Polonia, cel din urmă trebuia să aștepte la locul destinației pentru a-l prelua.

În ambele cazuri documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților