[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aproape 90 de companii s-au înregistrat la parcul pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”
12 Februarie

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că numărul companiilor IT care au aderat la primul parc pentru tehnologia informației „Moldova IT Park” a crescut cu aproape 40, în decurs două săptămâni, și a ajuns la 86 de rezidenți, transmite CURENTUL.

Alte 12 cereri au fost examinate pozitiv și urmează a fi semnate contractele cu companiile IT și eliberate certificatele de înregistrare ale acestora. Lista companiilor înscrise în Registrul de evidență a rezidenților Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park” este publicată pe pagina web www.moldovaitpark.md.

Înregistrarea rezidenților se efectuează de către Administrația „Moldova IT Park”, în conformitate cu Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. După înregistrarea companiei, Administrația prezintă câte o copie a extrasului din Registrul de evidență a rezidenților Parcului către autorități ale administrației publice locale, organul fiscal, vamal, de asigurări sociale, asigurări medicale, de statistică din circumscripția în care se află sediul central (adresa juridică) al rezidentului.

Rezidenții „Moldova IT Park” vor putea aprofunda beneficiile și oportunitățile regimului special de impozitare, pe pagina web www.moldovaitpark.md, pe care va fi publicată o listă de întrebări frecvente și răspunsuri, constituită cu suportul specialiștilor Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Moldova IT Park” și-a început activitatea la 1 ianuarie 2018.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților